INSTRUKTIONER VINYLTRYCK & VÄGG/SKYLTDEKALER

Montering av TEXTILVINYL


För att fästa trycket på textil så ha ett hårt underlag tex en skärbräda av trä att lägga plagget på.

Lägg trycket på plagget där du vill ha det med den genomskinliga plasten (bäraren) uppåt.

Lägg ett bakplåtspapper över. Tryck strykjärnet över med hela din tyngd (Sitt gärna på golvet så du får all tyngd över).

För temperatur och presstid se nedan:

Slät vinyl: Presstid 5-10 sek , 120 grader. Bäraren tas av varm.

Glittervinyl: Presstid 15 sek, 160 grader. Bäraren tas av varm eller kall.

Reflexvinyl: Presstid 10-15 sek, 150 grader. Bäraren tas av varm.

Har du 2 prickar på strykjärnet så motsvarar det ca 160 grader men mät gärna temperaturen med tex en stektermometer då det kan variera mellan olika strykjärn.

Dra försiktigt bort bäraren ifrån trycket, följer trycket med bäraren upp så tryck några sekunder till. Glöm inte att lägga tillbaka bakplåtspappret så att inte plasten fastnar under strykjärnet.

När du har lossat bäraren ifrån trycket så kan du lägga på bakplåtspappret över trycket och eftertrycka i ca 5-10 sekunder. När du ser textilfibrerna igenom trycket så är det klart.

Tvätta plagget ut- och in, så trycket hamnar på insidan, i upp till 40 grader (upp till 60 grader med reflextryck om plagget tillåter detta).

Vänta minst 24 timmar efter applicering innan första tvätten. Endast den släta vinylen tål att torktumlas men det är inget jag rekommenderar då det slits ut fortare.

Stryk inte på trycket. Skulle trycket börja lossna så pressa igen med strykjärnet och ett bakplåtspapper imellan.


Montering av VÄGG- och SKYLTDEKAL


Börja med att torka av platsen där dekalen ska sitta eftersom fett och smuts gör att dekalen fäster sämre.

Väggdekalen fäster på plana rena ytor så som målade väggar eller dörrar. Den fäster även på tapet (Rekommenderar inte att fästa mot tunn papperstapet) men prova på ett ställe först med testbitarna som skickas med så du ser att det inte lämnar några märken. Väggdekalen fäster inte på betongväggar.

Gnugga/skrapa försiktigt på plasten från mitten ut mot kanterna med en skrapa eller ett plastkort, så att alla bubblor i överföringstejpen försvinner. 

Dra försiktigt bort papperet på baksidan av trycket (bäraren). Dekalen ska då fastna på plasten. Gör den inte det så skrapa lite extra över det området.

Sätt dekalen där du vill ha den. Var noga så att det blir rakt. Skrapa sedan ordentligt med skrapan/plastkortet över själva dekalen.

Dra slutligen försiktigt av plasten. Börja i ett av de nedre hörnen och dra snett upp mot motsatt sida så nära väggen som möjligt. Släpper inte trycket ordentligt från tejpen så vik tillbaka tejpen och skrapa/gnugga ytterligare lite till över den.

Klart!